Promologo_edited_edited.png
  • Promo&CME

Detoxamin Basic Capsule - najjači detoksikator

Zeolit je prirodni mineral nastao miješanjem vulkanske lave s alkalnim podzemnim vodama. Rešetkaste je strukture, a njegovi kristali sadrže mikroelemente poput natrija, kalcija, kalija i magnezija koji su od iznimne važnosti za zdravlje. Zeolit se kao pomoćno sredstvo u liječenju koristi još od sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Što je zapravo “zeolit”?

Zeoliti su spojevi koji nastaju prirodnim putem u zemlji uz pomoć interakcije vulkanskih stijena, pepela i podzemne vode. Poznato je da su drevne kulture koristile glinu iz zdravstvenih razloga, a isto čine i mnoge životinje. Danas se zeolit prodaje u prahu, tekućem obliku i kapsulama uz isticanje njegove uloge u detoksikaciji tijela.


5 dokazanih pozitivnih učinaka zeolita

Detoksikacija

Okruženi smo toksinima. Oni su prisutni u zraku koji udišemo, hrani koju jedemo, vodi koju pijemo i proizvodima koje koristimo svaki dan. No ne treba odustati od čišćenja tijela od njih. Detoksikacija na dnevnoj bazi može pomoći da tijelo održite u formi i potaknete rad jetre.

Posebna vrsta zeolita, zeolit klinoptilolit, vrlo je učinkovita u uklanjanju teških metala iz organizma. Teški metali poput olova, žive, aluminija i kadmija mogu se brzo akumulirati u tijelu te poremetiti rad jetre, bubrega, mozga i crijeva.


Zeoliti može smanjiti neke od tih oštećenja. Oni pomažu povući ove teške metale iz tkiva kroz osmotski proces koji je spor, ali stabilan i učinkovit. Metali se tako izlučuju pomoću urina.


Jačanje imunološkog sistema i uravnoteživanje pH vrijednosti organizma


Zeoliti neutraliziraju kiselost i povećavaju lužnatost uravnoteživanjem tjelesnih pH vrijednosti. Teški metali u krvi obično povećavaju stupanj kiselosti. Ona može loše utjecati na imunološki sustav, mozak i cijeli živčani sustav. To može rezultirati i emocionalnim problemima kao što su depresija i anksioznost.


Blagotvorno djelovanje na živčani sistema


Oslobađanjem otrovnih tvari iz tijela, tkiva i krvi, zeoliti ne samo da će poboljšati vaše fizičko zdravlje i povisiti vam razinu energije, oni također mogu pomoći i kada su u pitanju emocionalni problemi. Klinoptilolit pokazao je potencijal u rješavanju problema sa spavanjem, prekomjernim znojenjem uslijed sloma živaca i blagom depresijom.


Antimikrobni potencijal zeolitaJedinstvena struktura zeolita omogućuje mu da privlači mikroorganizme uključujući štetne bakterije, viruse i gljivice. Efekt nije vidljiv neposredno nakon konzumacije, ali dugoročno korištenje pokazuje izvrsne rezultate kada je u pitanju liječenje unutarnjih i vanjskih infekcija kože.


Filtriranje vode


Zeolit možete koristiti i za filtriranje vode. On pomaže u uklanjanju toksina iz vode i smanjivanju njezine kiselost. Kada je voda koju pijete pretjerano kisela, ona može imati upalni učinak na vaše tijelo. Vjeruje se kako voda koja je blago alkalna ima niz zdravstvenih prednosti.


Drugi manje dokazani učinciZeoliti eliminiraju mliječne kiseline iz mišića te poboljšavaju mišićni tonus. To znači da oni mogu biti korisni za oporavak od napornih treninga.

Čisti klinoptilolit u prahu ima antikancerogena svojstva. Prepoznati su njegovi pozitivni učinci na području borbe protiv onkoloških, kardiovaskularnih i gastrointestinalnih bolesti, kao i protiv dijabetesa.

Gdje nabaviti?

Proizvod možete nabaviti u svim Apotekama Sarajevo.

114 views

Recent Posts

See All